Ένα μπράβο στο Ρύμνιο!


Την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι ένας κτηνοτρόφος από το Ρύμνιο, ο Γιλτίδης Αντρέας, βρήκε τραυματισμένη μια γερακίνα στην περιοχή Ρυμνίου. Την παρέδωσε στον κτηνίατρο Χαραλαμπίδη Ηλία, και μετά από κάποιες πρώτες βοήθειες το άτυχο πτηνό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων ζώων στην Καστοριά.

Είναι το δεύτερο προστατευόμενο πτηνό του είδους Buteo buteo που βρίσκεται τραυματισμένο από σκάγια στο νομό μας. Το Νοέμβριο είχε βρεθεί ένα στην Οινόη από γεωργούς. Ευτυχώς για την άγρια ορνιθοπανίδα του τόπου μας, απλοί άνθρωποι στο νομό μας έχουν οικολογική συνείδηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μεσοχειμωνιάτικες καταγραφές πτηνών που έγιναν από την ορνιθολογική εταιρεία τον Ιανουάριου, καταμετρήθηκαν περιμετρικά ολόκληρης της λίμνης Πολυφύτου μόλις οκτώ γερακίνες (Buteo buteo).
Ελπίζουμε αυτός που πυροβόλησε την άτυχη γερακίνα στο Ρύμνιο να είναι από τους άσχετους «κυνηγούς» που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα αρπακτικό από μια θηρεύσιμη πάπια, και όχι από εκείνους τους ανθρώπους με απωθημένα που διασκεδάζουν με το να σκοτώνουν ό,τι πετάει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΡΥΜΝΙΩΤΗ.ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΥΜΝΙΟ.


________________________________________________
_________________________________________
________________________________