Η εξαγγελία για νέα λιγνιτική μονάδα αποδεικνύει ότι η τοπική ηγεσία έδωσε και πάλι «γη και ύδωρ» στη ΔΕΗ

Αυθαίρετο το συμπέρασμα δημάρχων, νομάρχη και συνδικαλιστών ότι συμφωνεί η τοπική κοινωνία

Το Δ.Σ της ΔΕΗ αποφάσισε τελικά ότι θα εγκαταστήσει στο Ν. Κοζάνης νέα λιγνιτική μονάδα ισχύος 450 MW και θα επεκτείνει τα ορυχεία της επιχείρησης, ξεριζώνοντας κι άλλα χωριά στο πέρασμα της.
Οι τοπικοί άρχοντες, ο Νομάρχης, πολλοί δήμαρχοι, τα Εργατικά Κέντρα και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έσπευσαν να δηλώσουν στα ΜΜΕ την ικανοποίηση τους, μιλώντας για νίκη της τοπικής κοινωνίας. Επέλεξαν δηλαδή να στηρίξουν για άλλη μια φορά αυτό ακριβώς το ενεργειακό μοντέλο που μας έχει οδηγήσει στο σημερινό περιβαλλοντικό και ενεργειακό αδιέξοδο.
Με γνώμονα τον άκρατο τοπικισμό και τα παλιομοδίτικα συνθήματα θεοποίησης του λιγνίτη οι τοπικοί άρχοντες και φορείς συνεχίζουν να επικροτούν τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας σαν της πιο βρώμικης χώρας της Ευρώπης στον τομέα παραγωγής ενέργειας.
Κοντολογίς με την επιλογή τους αυτή οι υπέρμαχοι των νέων λιγνιτικών μονάδων ζητούν :
Ø «Να μην μετατοπιστεί η ενεργειακή καρδιά της χώρας προς το Νότο» δηλαδή να συνεχιστεί η «ενεργειακή υπερσυγκέντρωση με βαριές μονάδες», γεγονός που συνεπάγεται τεράστιες απώλειες μεταφοράς (μέχρι 10%), υψηλό κόστος δικτύων, και μειωμένη ευστάθεια του συστήματος.
Ø «Να μην απαξιωθεί ο λιγνίτης», δηλαδή να κλείσουμε τα μάτια μας στο γεγονός ότι τα στερεά καύσιμα ανήκουν στους βασικούς υπαίτιους του φαινομένου του θερμοκηπίου, των κλιματικών αλλαγών των καυσώνων, των πλημμυρών, των πυρκαγιών, που τόσο μας κοστίζουν σε απώλειες δασών, οικοσυστημάτων, ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. (Δεν μας ενδιαφέρει δηλαδή αν την επόμενη δεκαετία δημιουργηθούν 200.000.000 περιβαλλοντικοί πρόσφυγες, που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εγκατάλειψη η οποία θα φέρει και τη δική μας σφραγίδα ευθύνης και συνενοχής …)
Ø «Να μην μειωθεί η λιγνιτική παραγωγή», «να επεκταθούν τα ορυχεία σε Ποντοκώμη κλπ» τουτέστιν να φτιάξουμε κι άλλα πληττόμενα χωριά, γιατί πρέπει να φάμε όλα τα αποθέματα – μαζί και τα ενδιάμεσα υπόγεια νερά- εμείς και μόνο εμείς, η γενιά της αρπαγής, δηλαδή να εξαντλήσουμε σε 100 χρόνια ένα φυσικό πόρο που η μάνα γη χρειάστηκε 2.000.000 χρόνια να τον σχηματίσει !

Δεν θα αναλωθούμε στο να εκθέσουμε τα επιχειρήματα μας κατά της εγκατάστασης νέας λιγνιτικής μονάδας. Δεν ωφελεί. Αφιερώσαμε αρκετές από τις δυνάμεις μας και ξοδέψαμε τόνους χαρτί για να πείσουμε την τοπική ηγεσία, η οποία κρατά πεισματικά τα αυτιά της κλειστά.
Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να φωτίσει έναν άλλο ενεργειακό δρόμο. Δεν εναντιώθηκε γενικά και αόριστα στο λιγνίτη. Δέχθηκε ότι θα παραμείνει βασικό καύσιμο για αρκετά χρόνια ακόμη, αλλά με μια σαφή μείωση σύμφωνα με την παγκόσμια πρακτική (Βρετανία, Γερμανία, κλπ), αλλά και τις διεθνείς υποχρεώσεις μας. Δεν αρνηθήκαμε ότι μπορεί να γίνουν νέες λιγνιτικές μονάδες σε αντικατάσταση των παλιών, αλλά μόνον εφόσον τα εγκαθιστώμενα νέα λιγνιτικά MW θα ήταν λιγότερα από εκείνα που θα αποσύρονται (και όταν λέμε αποσύρονται να το εννοούμε). Πρότεινε δηλαδή η Οικολογική Κίνηση μια προγραμματισμένη σταδιακή μείωση της λιγνιτικής ισχύος, η οποία θα πρέπει φυσικά να συνοδευτεί με γενναία ανταλλάγματα, κίνητρα και επενδύσεις στις περιοχές που πλήττονται από τη συρρίκνωση της λιγνιτικής παραγωγής (Ν. Κοζάνης, Αρκαδίας, κλπ). Κατέθεσε φυσικά και τις προτάσεις της για τις ήπιες μορφές ενέργειας, την εξοικονόμηση, την πολιτική αποκέντρωση ισχύος. Προτάσεις, οι οποίες εκτός των άλλων θα παρέτειναν το χρόνο ζωής των λιγνιτικών αποθεμάτων και την εκμετάλλευση τους με πιο ήπιους ρυθμούς και καλύτερες αποδόσεις.
Έκανε όλον αυτό τον αγώνα της χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Κέρδισε και πάλι ο λαϊκισμός και ο πολιτικαντισμος, ενώ παράλληλα εδραιώθηκε ένα είδος «ενεργειακού ιμπεριαλισμού» απέναντι στη σύγχρονη λογική αποκέντρωσης της ενέργειας.
Στο βωμό του τοπικισμού υπερβήκαμε κάθε όριο αντιδραστικότητας και αντιδρούμε πλέον σε κάθε αλλαγή της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, επειδή «έτσι τα βρήκαμε», επειδή έχουμε μάθει να κινούμαστε μόνο στον αστερισμό της ΔΕΗ, επειδή δεν μας αρέσουν τα παγκόσμια περιβαλλοντικά και ενεργειακά κριτήρια του 21ου αιώνα, και μένουμε προσκολλημένοι σε εκείνα του 1950.
Δεν ωφελεί λοιπόν να ξαναλέμε τα ίδια. Ο τοπικός διάλογος έχει τελειώσει και ήδη η Οικολογική Κίνηση σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Πράσινους προσπαθεί να μπλοκάρει -μέσω των Ευρωπαϊκών θεσμών- την απόφαση για τη νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ.
Εκείνο μόνο που θα τονίσουμε είναι ότι δεν είναι καθόλου προφανής ο ισχυρισμός των τοπικών αρχόντων και συνδικαλιστών ότι πρόκειται για νίκη της τοπικής κοινωνίας, η οποία συμφωνεί με τους χειρισμούς τους. Ούτε βέβαια μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι ισχύει το αντίθετο, παρότι θα το θέλαμε. Εκτίμηση μας είναι πως στο συγκεκριμένο ζήτημα μια σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης δεν συμφωνεί με την ηγεσία των τοπικών φορέων. Κάποιες ενδεικτικές σφυγμομετρήσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο δείχνουν ότι ο κόσμος είναι μοιρασμένος. Ήδη άρχισαν κι άλλες δυνάμεις να εκφράζουν το σκεπτικισμό και τις διαφοροποιήσεις τους για το λιγνιτικό μοντέλο (Ο ΣΥΝ ζήτησε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ τη λειτουργία του ο ρυπογόνος ΑΗΣ Πτολεμαΐδας), ενώ ακόμη δεν τοποθετήθηκε επί της απόφασης του ΔΣ της ΔΕΗ ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλος.
Φρόνιμο λοιπόν είναι όσοι προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις να το κάνουν εξ ονόματος του εαυτού τους ή του οργάνου που αντιπροσωπεύουν κι όχι εν ονόματι «του λαού της περιοχής» ή της «τοπικής κοινωνίας». Ο λαός φυσικά τους εξέλεξε ως αντιπροσώπους του και φέρει την ανάλογη ευθύνη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτεί αυτόματα κάθε επιλογή τους.


Κοζάνη, 19-11-2007
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
1. Ο ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ "ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΞΙΕΞΟΔΟ" ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ "ΠΟΡΟΥΣ" ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
ΑΡΚΕΙ ΟΙ "ΠΟΡΟΙ" ΝΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΟΦΕΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

2. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ" ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΗ ΠΑΡΕΙΧΕ "ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ" ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.
ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ,ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ,ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ "ΨΙΛΑ" ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ 300.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΟΣ ΖΗΜΙΕΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ 81% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΘΕΛΕΙ "ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ" ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΑΘΟ.
Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΛΕΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΦΙΛΕΤΑ" ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ.
ΣΩΣΤΗ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΗΠΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥ , ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.
ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.
ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ" ΣΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΙΓΙΤΗ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ "ΖΗΤΗΣΗ" ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΚΑΜΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΛΙΣΗ 45 ΜΟΙΡΕΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ.
ΠΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΑΜΏΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ?
ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ:
ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΣΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΧΥΤΗΡΙΟ" ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ.
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ είπε...

Προκαταβολικά σας ενημερώνουμε ότι δεν δεχόμαστε χαρακτηρισμούς "περί μισής αλήθειας" κλπ. Έχουμε μια άποψη και την καταθέτουμε. Αν αυτή είναι λειψή ή όχι θα κριθεί στο μέλλον. Ούτε είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί για να αποκρύψουμε κάτι που δεν μας συμφέρει. Αν ήμασταν τέτοιοι, θα αποκρύπταμε τη θέση μας για τη νέα μονάδα της περιοχής, θέση η οποία έχει μεγάλο πολιτικό κόστος.

Μπορείτε να μας αποστείλετε κάποια από τα στοιχεία σας στα email που δίνονται στο site αν εξακολουθείτε να θέλετε να τηρηθεί η ανωνυμία;
Αν το επιθυμείτε και εσείς η συζήτησή μας θα μπορούσαμε να συνεχιστεί μέσω τηλεφώνου ή να τα πούμε κατόπιν ραντεβού στο γραφείο της Οικολογικής Κίνησης (τα στοιχεία επικοινωνίας βρίσκονται στο site).

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ.
1.Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ "ΤΑΜΠΕΛΕΣ" ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ "ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ" ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ.
3. ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣΘΕ ΟΤΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ "ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ". ΣΤΟΧΟΣ ΟΣΩΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ", ΟΠΩΣ ΤΗΝ "ΠΑΤΗΣΑΜΕ" ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.
ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ.
4. ΝΑ ΣΤΟΧΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΗΠΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΛΥΣΗ.
5.ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ "ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥΣ "ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
Η ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ. ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ¨ΠΟΛΕΙΣ-ΚΡΑΤΗ".
Π.Χ. ΑΘΗΝΑ 5.000.000, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2.000.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Κ.Λ.Π. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
6.ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Χ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΡΥΠΟΓΟΝΟΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ.
ΣΩΣΤΑ ΡΥΠΟΓΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑ 500 ΠΕΡΙΠΟΥ MW ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΙΧΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΟΡΑΣΕ Η ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΜΕ 180 EU/MWH ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ 45EU/MWH.
ΤΗ ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΔΕΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
7. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ (ΛΥΠΗΤΕΡΗ).
ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΛΟΣ ΜΑΝΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΚΩΝ.
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 30% ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ.
"Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ" ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ είπε...

Ανώνυμε φίλε
Η συνάντηση μας δεν έχει στοχο την παραβίαση της ανωνυμίας . Απλά αποσκοπεί να κανει πιο πρακτικο το διάλογο.
Διότι όσα μπορουμε να σας πουμε σε προφορική επικοινωνια μισής ώρας χρειάζονται 5 ώρες για να γραφτουν και να επικοινωνήσουμε μεσω site.
Δυστυχώς δεν έχουμε πάντα τέτοια πολυτέλεια χρόνου.

Οι κριτικές ειναι εύκολες, και μάλιστα εκ του ασφαλούς, ενώ η στράτευση σε ¨αγονες γραμμές" ειναι δύσκολη. Αν όμως όσοι μας έκαναν κριτική, έρχονταν να μας βοηθήσουν σε θέματα που εκ προιμίου συμφωνούν (δενδροφυτεύσεις, ομιλίες στα σχολεία, καθαρισμούς, κυνηγητό των καταπατητών, προσφυγές στη δικαιοσύνη για παρανομιες, κλπ, κλπ), ώστε να πάρουμε καποιες ανάσες, τοτε ασφαλώς θα ειχαμε περισσότερο χρόνο για - γραπτές - συζητήσεις μέσω Internet.
Εαν θέλετε να γραφείτε σε group ενεργειακών συζητήσεων επίσης μπορουμε να σας προτείνουμε μια ομάδα απο το χώρο των Οικολογων Πρασίνων, που θα σας δώσει προσθετες απαντήσεις και πληροφορίες. Στο site τους - που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.ecogreens.gr/ - λειτουργεί ένα ενδιαφέρον FORUM με συζητήσεις ανάλογες με αυτή που κάνετε μαζί μας. Στις συζητήσεις συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετικά υπόβαθρα, συμπεριλαμβανομένων λόγιων, συγγραφέων, ερευνητών, πανεπιστημιακών κλπ, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και ευαισθησίες τόσο για το μέλλον του Πλανήτη όσο και το μέλλον των παιδιών μας…
Για να σας διευκολύνουμε το FORUM για την ενέργεια και το κλίμα βρίσκεται στη διεύθυνση
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums

Φιλικά
........

ΥΓ. Κανεις δεν αρνειται το δημοσιο διάλογο. Αν θέλετε μπορουμε να βγουμε σε τοπικό ραδιόφωνο χωρίς να αναφέρετε το όνομα σας και να μιλήσουμε σε εκπομπή. Εχουμε τη δυνατότητα να το οργανώσουμε.


________________________________________________
_________________________________________
________________________________