ΑΙΤΗΜΑ: ΚΟΖΑΝΗ, ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ!
· Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ήδη αποφάσισε την απαγόρευση φιλοξενίας τσίρκο με ζώα σε δημοτικές εκτάσεις στην Ελλάδα!
· Ο Αρκτούρος, γνωστή οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής, έχει ήδη καταθέσει πλήρη φάκελο επί του θέματος, στα υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων καθώς και στους υπεύθυνους περιβάλλοντος όλων των κομμάτων.
· Χώρες όπως η Αυστρία και η Κροατία έχουν ήδη ψηφίσει σχετικούς νόμους απαγόρευσης των τσίρκο, ενώ παράλληλα πολλές άλλες βρίσκονται στην διαδικασία ψήφισης ανάλογων νόμων.
Ρίχνοντας μια ματιά στα ενδότερα της λειτουργίας ενός τσίρκου μπορεί και ο πλέον δύσπιστος να πειστεί για την σοβαρότητα του θέματος:
· Ο παγκόσμιος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων (κύριος προμηθευτής των τσίρκο) έρχεται τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων παγκοσμίως!
· Για να συλληφθεί ένα μικρό άγριο ζώο προκειμένου να καταλήξει για «εκπαίδευση» σε τσίρκο, εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη!
· Τα περισσότερα ζώα πεθαίνουν κατά την μεταφορά και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης!
· Οι συνήθεις πρακτικές εκπαίδευσης που κατά κόρον ακολουθούνται είναι: πείνα, δίψα, και αλύπητο ξύλο…!
· Τα τσίρκο δεν περιλαμβάνουν κτηνίατρο στο προσωπικό τους!
· Όταν ένα ζώο γεράσει και δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στα κέρδη, πωλείται για πειραματόζωο ή κονσέρβα, στην χειρότερη δε εκτελείται εν ψυχρώ!
Ο παραπάνω κατάλογος είναι μακρύς. Μέχρι πότε θα ανεχθούμε την παρουσία τέτοιων βάρβαρων θεαμάτων στην περιοχή μας; Να σταματήσει τώρα ο εξευτελισμός της άγριας ζωής! Γιατί η σιωπή σας κύριοι του Δήμου στο θέμα, σας θέτει αυτομάτως συνυπεύθυνους στην εκμετάλλευση της άγριας ζωής.
(Πηγή πληροφοριών: http://www.arcturos.gr/)
18 Απριλίου 2008-04-18
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Τι άλλο θα δούμε;
Ο κύριος Φώλιας δήλωσε ότι «ο λιθάνθρακας όχι μόνο δε θα προκαλέσει επιβάρυνση αλλά βελτίωση του περιβάλλοντος».
Αν είναι κύριε Φώλια γιατί προτείνατε μόνο δύο και όχι δώδεκα μονάδες καύσης λιθάνθρακα; Έτσι για να αναβαθμιστούμε περιβαλλοντικά στην περιοχή.
To σχέδιο προβλέπει μια μεγάλη αύξηση 40%, δηλαδή 1600 MW λιθάνθρακα, που θα προστεθούν στο υπάρχοντα 4000 MW λιγνιτικά. Για ποια αποκέντρωση ηλεκτρικής ισχύος μιλάμε όταν εξακολουθούμε να «καίμε» μια περιοχή για να φωτίσουμε τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας; Για ποια ευστάθεια των δικτύων μιλάμε όταν οι απώλειες λόγω μεταφοράς είναι 10%; Γιατί αυτή η κυβερνητική επιλογή;
· Γιατί είμαστε οι μόνοι που λέμε ναι κάθε φορά σε νέες μονάδες
· Διότι κανένας άλλος σε όλη τη χώρα δε θέλει λιθάνθρακες και λιγνίτες
· Διότι σε αυτές τις περιοχές πρωτοστατούν στο «όχι» οι δήμαρχοι, η νομαρχία και οι τοπικοί φορείς, ενώ εδώ αυτοί λένε ναι. Η ενδοτικότητα των τοπικών φορέων στο θέμα των νέων λιγνιτικών μονάδων έχει αλυσίδα συνεπειών. Είναι οικολογική υποτέλεια.
Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι με την ίδια ποσότητα λιθάνθρακα παράγεται περισσότερη ενέργεια και λιγότεροι ρύποι από ότι με το λιγνίτη. Γνωρίζουμε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος της υποβάθμισης – αλλά και των θέσεων εργασίας – προέρχεται από την εξόρυξη του λιγνίτη. Δε θεωρούμε όμως την εισαγωγή εκ θαλάσσης στερεών καυσίμων ούτε «λύση» ούτε «βιώσιμη». Ακόμα και αν χρειαζόταν να κατασκευαστούν λινθανθρακικές μονάδες στη χώρα, η απλή λογική λέει ότι πρέπει να γίνουν κοντά στη θάλασσα και δίπλα στην κατανάλωση.
Χρειάζεται όμως να γίνουν; Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει σε 20% μείωση του CO2 και ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ 35% έως το 2020. Εάν η Ελλάδα πιάσει αυτόν το στόχο θα είναι ενεργειακά αυτοδύναμη, αλλά και περιβαλλοντικά καθαρή για πολλά χρόνια. Για να το πετύχει πρέπει να αυξήσει την εγκατάσταση της ισχύος από ΑΠΕ από 100 MW ανά έτος σε 1000ΜW ανά έτος. Τέτοια εγχώρια αγορά εξοπλισμού ΑΠΕ θα επιτρέψει και την εγχώρια παραγωγή εξοπλισμού ΑΠΕ, που θα είναι η τεχνολογία του μέλλοντος.
Σε μια περιοχή που καυχάται ότι είναι δήθεν η «ενεργειακή καρδιά» της Ελλάδος, οι κάτοικοι και οι παράγοντες αποδείχθηκαν οι πιο άσχετοι της χώρας σε θέματα ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον τομέα της παραγωγής ενέργειας για λόγους που έχουμε ήδη χιλιογράψει. Άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Αχαϊα, βλέποντας τη μεταστροφή από τα στερεά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), έχουν πετύχει την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής εξοπλισμού για ΑΠΕ που είναι και το κομμάτι που αποδίδει περισσότερο. Εμείς κολλημένοι με το κάρβουνο…
Βλέπουμε δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει στόχους να μοιράζει επιδοτήσεις αλλά και πρόστιμα. Βλέπουμε τις εταιρείες παραγωγής εξοπλισμού ΑΠΕ να ζητάν για εγκατασταθούν αύξηση της εγχώριας αγοράς κάτι που υποχρεούμαστε λόγω Ε.Ε. να το κάνουμε. Βλέπουμε τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες να είναι έτη μπροστά στις ΑΠΕ, σε βαθμό που οι ανθρακικές τεχνολογίες να είναι τόσο παλιές που δεν ξέρουν που να τις πουλήσουνε. Βλέπουμε τη νέα γενιά να θέλει να εργαστεί σε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας – όπως οι ΑΠΕ-, και όχι να γίνει ανθρακωρύχοι όπως οι προηγούμενη γενιά. Βλέπουμε την ενεργειακή εξάρτηση χωρών να έχει πολιτικές επιπτώσεις. Και ενώ έχουμε τον περισσότερο ήλιο και αέρα στην Ευρώπη, βλέπουμε το Συμβούλιο Μακροχρόνιου Εθνικού Σχεδιασμού να προτείνει λινθανθρακικές μονάδες. Πού ; Στην Κοζάνη…. Τι άλλο θα δούμε;
Ευτυχώς υπάρχει και το ΤΕΙ και μαθαίνουμε πόση τέφρα αναπνέουμε !
Ο σχετικός πίνακας είναι αποκαλυπτικός :
Σύμφωνα με την οδηγία 1999/30 ισχύουν τα όρια:
- Για τη μέση ημερήσια συγκέντρωση ΑΣ10 η τιμή 50 μg/m3. Η τιμή αυτή δεν πρέπει να ξεπερνιέται περισσότερες από 35 φορές το χρόνο.
- Για τη μέση ετήσια συγκέντρωση η τιμή 40 μg/m3
Οι μέσες ημερήσιες τιμές συγκεντρώσεων που αντιστοιχούν στις ημέρες των υπερβάσεων κυμάνθηκαν από 51 – 188 μg/m3.
Κοντολογίς, για να περιγράψουμε τελείως απλά και σχηματικά το πρόβλημα, δύο ή τρεις μέρες την εβδομάδα είμαστε πάνω από τα όρια !
Αυτά συμβαίνουν στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Κοζάνη. Μόνο εκεί έχει σταθμό μέτρησης το ΤΕΙ.
Στον υπόλοιπο νομό τι γίνεται ;
Τι συμβαίνει στα πληττόμενα χωριά, στον Άγιο Δημήτριο, τον Κλείτο, την Ακρινή, τη Μαυροπηγή, τον Κόμμανο, την Ποντοκώμη, κλπ ;
Τι γίνεται στην Πτολεμαΐδα ; [Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας –ως … εμπειροτέχνης μετεωρολόγος- μας λέει ότι «το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, ειδικά των Αθηνών, επειδή οι άνεμοι κατά 70 % είναι βόρειοι και διασκορπίζουν το νέφος της Πτολεμαΐδας» . Επειδή τέτοιες εκτιμήσεις δεν τολμούν να κάνουν ούτε οι επαγγελματίες μετεωρολόγοι, μιας και η ρύπανση είναι πολύ πιο σύνθετο μετεωρολογικό φαινόμενο (αναστροφές –τοπικοί άνεμοι –ανάγλυφο), δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν κι εκεί οι σταθμοί μέτρησης του ΥΠΕΧΩΔΕ για να δούμε τι αναπνέει κι η Πτολεμαΐδα ; Ας ζητήσει ο κ. Τσιούμαρης να εγκατασταθούν επιτέλους σύγχρονοι σταθμοί μέτρησης στην Πτολεμαΐδα για να δούμε ποιος έχει δίκαιο] .
Τόσα λεφτά έχουν φαγωθεί για πλήρεις και αυτόματους σταθμούς , για δίκτυα , για on line συστήματα, κλπ, και όμως η ενημέρωση των πολιτών (άμεση , τακτική, τεκμηριωμένη, και γεωγραφικά αποτυπωμένη) αποτελεί … όνειρο θερινής νυκτός.
Ακόμη κι αυτή η ανακοίνωση του ΤΕΙ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ενημέρωση από το κράτος , αλλά ως «παροχή» ενός Εκπαιδευτικού - Ερευνητικού Ιδρύματος στους πολίτες . Διότι, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση , τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν με αφορμή «το σχετικό ενδιαφέρον, που εκφράστηκε δημόσια, από κοινωνικούς φορείς της περιοχής» , εννοώντας προφανώς την αίτηση που κατέθεσαν και δημοσιοποίησαν η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης και άλλες 5 περιβαλλοντικές οργανώσεις, ζητώντας από τη Νομαρχία Κοζάνης τις υπερβάσεις εκπομπών του 2007.
Ως πότε θα διαμαρτυρόμαστε ή θα καταθέτουμε αιτήσεις για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα δικαιώματα των πολιτών, δηλαδή να ενημερώνονται δημόσια και τακτικά για την ποιότητα του περιβάλλοντος με βάση τα όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία ;
Όσον αφορά τέλος στην ουσία της υπόθεσης, διαπιστώνουμε ότι παρά τις βελτιώσεις, τις αντικαταστάσεις φίλτρων, και τις νέες τεχνολογίες, (οι οποίες επιστρατεύονται κάθε τόσο ως επιχειρήματα από τη Διοίκηση και τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και γενικά τους υπερασπιστές των νέων λιγνιτικών μονάδων ), το νέφος επιμένει να επισκέπτεται και να παραμένει στο Νομό Κοζάνης 130 μέρες το χρόνο !
Κοζάνη 10-4-2008
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
(Σημ. Τα στοιχεία, που μας έδωσε σήμερα η Νομαρχία, για τις υπερβάσεις των εκπομπών τέφρας της ΔΕΗ και την τύχη των προστίμων που επιβλήθηκαν «πρωτοδίκως», θα τα σχολιάσουμε σε επόμενο δημοσίευμα μας)
Πρόσκληση στη Δεντροφύτευση - Κυριακή 13 Απριλίου
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα …χλωρά!
Σχετικά με το άρθρο για τις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας στις 20 Μαρτίου 2008 (σελ: 8), έχουμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις και διορθώσεις. Ο λόγος είναι ότι με τις επικρίσεις σας και τις αυθαίρετες γενικεύσεις σας καταδικάζετε όλες τις ΜΚΟ «στο πυρ το εξώτερον», ενισχύετε την εκστρατεία συκοφάντησής τους και δαιμονοποιείτε τη λειτουργία τους.
Κανείς δεν αρνειται ότι υπάρχουν και ΜΚΟ - φαντάσματα, που στήθηκαν τα τελευταία χρόνια, για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα ή προσωπικές φιλοδοξίες. Επίσης ότι αρκετές είναι αδιαφανείς, οικογενειακού χαρακτήρα με μέλη από στενό κύκλο ανθρώπων. Αποτελούν όμως μια ελάχιστη μειοψηφία, που δεν αγγίζει τη συντριπτική πλειψηφία των ΜΚΟ και ειδικά τις παλιότερες, οι οποίες μάχονται επί τόσα χρόνια αβοήθητες για να προάγουν τους στόχους τους στον τομέα του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, κλπ.
Μόλις τα τελευταία χρόνια οι ΜΚΟ στην Ελλάδα απέκτησαν κάποια πρόσβαση σε προγράμματα χρηματοδότησης, τα οποία δεν είναι κρουνοί «ζεστού χρήματος», αλλά παρουσιάζουν έντονα προβλήματα γραφειοκρατίας, καθυστερήσεων και πληρωμών. Βέβαια κι εδώ υπάρχουν οι «ημέτεροι», οι οποίοι όμως δεν ευδοκιμούν μόνο στις ΜΚΟ, αλλά σε όλους τους συλλογικούς θεσμούς. Ένα είναι βέβαιο : ότι στις ΜΚΟ θα βρείτε τους λιγότερους.
Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης λοιπόν, για να μιλήσουμε πλέον με συγκεκριμένα παραδείγματα, λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια καταγράφοντας στο ενεργητικό της πληθώρα δράσεων και εθελοντικής προσφοράς, χωρίς να έχει πάρει δραχμή από τον κρατικό κορβανά. Το 2007 αποφάσισε να υποβάλει τέσσερις προτάσεις για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Απασχόλησης, οι οποίες και εγκρίθηκαν. Σας δίνουμε περιληπτικά στοιχεία του συγκεκριμένου προγράμματος και της δουλειάς που έγινε και παρακαλούμε να μας πείτε εάν έπρεπε να το διεκδικήσουμε και να το τρέξουμε ή αν έπρεπε να μείνουμε αποκλειστικά στις ερασιτεχνικές – και συχνά ατελέσφορες - δράσεις.
Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης λοιπόν ανέλαβε να υλοποιήσει το Υποέργο 168 του επιχειρησιακού προγράμματος «Απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 75% από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο. Το υποέργο αφορούσε την περιοχή του Άνω Βοιου και ένα μικρό μέρος του Γράμμου και αποτελούντων από τέσσερα σχέδια δράσης, τα εξής :
1. Καταγραφή, ανάδειξη και προστασία πέτρινων γεφυριών Δήμου Τσοτυλίου, Νομού Κοζάνης
2. Ανάδειξη και προβολή παραδοσιακών οικισμών Δήμου Κοσμά Αιτωλού, Νομού Γρεβενών (Καλλονή – Τρίκορφο – Κυπαρίσσι - Δασύλλιο).
3. Ανάδειξη, καθαρισμός και σηματοδότηση τριών ορειβατικών μονοπατιών περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο όρος Βόϊο, Κοινότητας Πενταλόφου, Νομού Κοζάνης.
4. Σήμανση και καθαρισμός του μονοπατιού σύνδεσης των πέτρινων γεφυριών Ζούζουλης και Επταχωρίου, Κοινότητας Αρένων, Νομού Καστοριάς.
Για την υλοποίηση των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων προσελήφθηκαν με μερική απασχόληση 8 άτομα σύμφωνα με τους όρους του Υπουργείου Απασχόλησης (Άνεργοι – μερικώς απασχολούμενοι), 4 άνδρες και 4 γυναίκες, εκ των οποίων μια μακροχρόνια άνεργη γυναίκα. Βασική ρήτρα του προγράμματος ήταν να διατεθεί το 30 % του συνολικού προϋπολογισμού σε αμοιβές των ανέργων. Εμείς κατανείμαμε το 50 % του προϋπολογισμού για αμοιβές και μάλιστα οι 6 από τις 8 συμβάσεις που υπογράφτηκαν ήταν 12μηνες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ήταν 113.000. Τα 57.000 € δαπανήθηκαν σε μικτές αμοιβές (Να τονιστεί ότι προσελήφθηκαν ειδικευμένοι επιστήμονες: πέντε Μηχανικοί, δύο Γεωγράφοι- περιβαλλοντολόγοι, ένας οικονομολόγος και μια οδηγός βουνού.). Περισσότερο από 30.000 ευρώ δόθηκαν σε υλικά για σήμανση μονοπατιών (ξύλινες και μεταλλικές πινακίδες, σήματα, πασσάλους, κτλ), εξοπλισμούς (εργαλεία, υπολογιστής, GPS,) και περίπου 26.000 ευρώ σε δαπάνες προβολής και δημοσιότητας (ιστοσελίδα, μελέτες στατικότητας γεφυριών, τουριστικοί οδηγοί, ημερίδες, τεύχη καλής πρακτικής, ντοκιμαντέρ που προβάλουν όλη την περιοχή, δημοσιοποιήσεις και προβολές σε τοπικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, κτλ)
Τα αποτελέσματα ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά για μια ΜΚΟ, που δεν είχε ποτέ πριν διαχειριστεί … «άφθονο κρατικό χρήμα», και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση:
- Χάραξη, καθαρισμός, σήμανση, χαρτογράφηση, ψηφιακή απεικόνιση 24 χιλιομέτρων πεζοπορικών διαδρομών με ιστορική σημασία (παζαρόστρατες). Τοποθέτηση μεγάλων ξυλόγλυπτων επιγραφών με πολυποίκιλη πληροφορία για τον επισκέπτη των περιοχών ενδιαφέροντος
- Μελέτες στατικότητας των πέτρινων γεφυριών του δήμου Τσοτυλίου και της Κοινότητας Αρρένων Καστοριάς. Μια εργασία σημαντική για τα μνημεία αυτά, που περιλαμβάνει λεπτομερή καταγραφή - περιγραφή και μελέτη, πλαισιωμένη από προτάσεις προστασίας και ανάδειξης.
- Επισκέψιμη ιστοσελίδα (www.ecokoz.gr link: «Ανάδειξη Βοίου»)
- Δύο Ημερίδες προβολής αντί της μιας που προβλέπονταν
- Τουριστικός οδηγός –λεύκωμα που θα διανέμεται δωρεάν από τα μέσα Απριλίου στις υπό παρέμβαση περιοχές και από τα γραφεία μας.
- Τεύχος – οδηγός καλής πρακτικής για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής παράδοσης του Δήμου Κοσμά Αιτωλού (συγκεκριμένα οικισμοί: Κυπαρίσσι, Δασσύλιο, Τρίκορφο, Καλλονή και προβλήθηκε επιπλέον και το Δίλοφο)
Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας. Μια πραγματική εικόνα θα μπορέσει να αποκτήσει κάποιος, μόνο αν περπατήσει τα 24 χιλιόμετρα μονοπατιών που χαράξαμε και σημάναμε.
Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν να καταθέσουν πολλές ΜΚΟ που βάλλονται σήμερα συλλήβδην σε όλη τη χώρα. Τι θα ήταν η Πρέσπα σήμερα, αν δεν υπήρχε η ΜΚΟ «Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών», η οποία όταν πρωτοεμφανίστηκε την πήραν με τις …πέτρες και σήμερα της βγάζουν όλοι το καπέλο ;
Τι έπρεπε να κάνουμε λοιπόν ; Να αφήσουμε το θέμα των ορειβατικών –οικολογικών μονοπατιών, γεφυριών, κλπ στους αρμόδιους φορείς, (που το έχουν αφημένο τόσα χρόνια) ; Ή να δράξουμε την ευκαιρία αξιοποιώντας κονδύλια, που διαθέτει η ΕΕ μόνο σε ΜΚΟ, για να βοηθήσουμε τον τόπο και να «διεγείρουμε» παράλληλα – στο μέτρο του δυνατού- τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς ;
Είναι άδικο λοιπόν κύριοι να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολύ πλούσιο παρελθόν και δυναμικό παρόν και σε καμία περίπτωση δεν ανήκει στις ΜΚΟ που… «διαψεύδουν τον εαυτό της», όπως ειρωνικά σημειώνετε το άρθρο σας. Με την γενίκευση σας εναντίον όλων των ΜΚΟ προσβάλετε κατάφωρα και τα 100 μέλη της Κίνησης μας, την 20ετή ιστορία της και προπαντός τα άτομα που με πολύ μεράκι και κόπο εργάστηκαν στο παραπάνω πρόγραμμα.
Όσο για την εμπαθή απορία σας στο τέλος (σ.σ. «απορούμε πως επιβιώνουν!») ελάτε μια βόλτα από τα Γραφεία μας να δείτε με πόσο κόπο και προσωπικό κόστος διατηρείται ζωντανή η Οργάνωση μας. Είναι πραγματικά να απορεί –ειλικρινά – κανείς που βρέθηκε τόσο πείσμα …
Για την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Καλημέρης Πάνος, Οικονομολόγος
(Ένας εκ των εργαζομένων στο Πρόγραμμα και. προσεχώς άνεργος)
Κοζάνη 6-4-2008
________________________________________________
_________________________________________
________________________________
-
▼
2008
(23)
- ► Φεβρουαρίου (5)
- ► Ιανουαρίου (8)
-
►
2006
(1)
- ► Ιανουαρίου (1)