ΑΙΤΗΜΑ: ΚΟΖΑΝΗ, ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ!

Έχουν περάσει περί τα δύο χρόνια από τότε που η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης κατέθεσε σχετικό αίτημα για συζήτηση επί του θέματος στον δήμο Κοζάνης. Ακόμα περιμένουμε… Εντωμεταξύ τσίρκο από όλη την Ευρώπη συνεχίζουν ανενόχλητα να δίνουν κατά καιρούς «παραστάσεις» εξαθλίωσης και ταπείνωσης των ζώων, στην περιοχή μας. Γιατί ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις μας για επίσημη άρση του «ασύλου» που απολαμβάνουν τα τσίρκο στην περιοχή μας, την στιγμή που:
· Η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ήδη αποφάσισε την απαγόρευση φιλοξενίας τσίρκο με ζώα σε δημοτικές εκτάσεις στην Ελλάδα!
· Ο Αρκτούρος, γνωστή οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής, έχει ήδη καταθέσει πλήρη φάκελο επί του θέματος, στα υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων καθώς και στους υπεύθυνους περιβάλλοντος όλων των κομμάτων.
· Χώρες όπως η Αυστρία και η Κροατία έχουν ήδη ψηφίσει σχετικούς νόμους απαγόρευσης των τσίρκο, ενώ παράλληλα πολλές άλλες βρίσκονται στην διαδικασία ψήφισης ανάλογων νόμων.

Ρίχνοντας μια ματιά στα ενδότερα της λειτουργίας ενός τσίρκου μπορεί και ο πλέον δύσπιστος να πειστεί για την σοβαρότητα του θέματος:

· Ο παγκόσμιος τζίρος από το εμπόριο άγριων ζώων (κύριος προμηθευτής των τσίρκο) έρχεται τρίτος μετά το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων παγκοσμίως!
· Για να συλληφθεί ένα μικρό άγριο ζώο προκειμένου να καταλήξει για «εκπαίδευση» σε τσίρκο, εξοντώνεται η μητέρα του ή και ολόκληρη η αγέλη!
· Τα περισσότερα ζώα πεθαίνουν κατά την μεταφορά και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης!
· Οι συνήθεις πρακτικές εκπαίδευσης που κατά κόρον ακολουθούνται είναι: πείνα, δίψα, και αλύπητο ξύλο…!
· Τα τσίρκο δεν περιλαμβάνουν κτηνίατρο στο προσωπικό τους!
· Όταν ένα ζώο γεράσει και δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στα κέρδη, πωλείται για πειραματόζωο ή κονσέρβα, στην χειρότερη δε εκτελείται εν ψυχρώ!

Ο παραπάνω κατάλογος είναι μακρύς. Μέχρι πότε θα ανεχθούμε την παρουσία τέτοιων βάρβαρων θεαμάτων στην περιοχή μας; Να σταματήσει τώρα ο εξευτελισμός της άγριας ζωής! Γιατί η σιωπή σας κύριοι του Δήμου στο θέμα, σας θέτει αυτομάτως συνυπεύθυνους στην εκμετάλλευση της άγριας ζωής.

(Πηγή πληροφοριών: http://www.arcturos.gr/)

18 Απριλίου 2008-04-18

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


________________________________________________
_________________________________________
________________________________